A 2016. évi Lábatlani Városi Napok keretein belül, szeptember 17-én, szombaton ismét lesz főzőverseny a Gerenday Kertben!
Az immár XIV. alkalommal megrendezendő hagyományos főzőversenyre városi és a környező településekről érkező csapatok jelentkezését várjuk, idén a PARADICSOM jegyében.
Bármilyen ételkategóriában lehet indulni, de díjazásra csak a paradicsomból készült ételek kerülnek.
Nevezni előzetesen a 30/940-8703-as telefonszámon vagy Bartos Kálmánnál (Hullám Vendéglő) lehet.
XIV. Lábatlan városi főzőverseny
Városunkban az idén is a kihagyhatatlan programok között az immár 14. alkalommal megrendezésre került városunk főzőversenye.
A szervezők törekedtek arra, hogy a városi napok keretében, családias programokkal színesítsék az egész napos rendezvényt, de nem maradhatott el a zene és a szórakozás sem. A főzőversenyre 2016. 09. 17-én, szombaton került sor a festői szépségű Gerenday Arborétum területén. Ezen a reggelen bizony lehangolóan sötét felhőktől és a hatalmas esőzéstől kérdésessé vált a verseny megrendezése. Minden tisztelet azoknak a bátor versenyzőknek, szám szerint tíz csapat, akik a zord időjárás ellenére is belevágtak a főzésbe. A bográcsok körül tüsténkedő versenyzők jókedvűen tették a dolgukat s közben kacagásuk messzire hallatszott. Az idei évet a paradicsom évének kiáltottuk ki, s az ebből készült ételek, ételsorok kerültek a zsűri elé. Néhány óra leforgása után már sorra hozták az elkészült remekeket s gondosan elhelyezték a megmérettető asztalra. Ki hinné, mennyi ínycsiklandó finomságot lehet készíteni ebből a gyümölcsből! A zsűri csodálattal mustrálta a kóstolókat, s megállapították, hogy a versenyen gondosan felkészült csapatok vettek részt. Értékelési szempontok az alábbiak voltak: külső esztétikai megjelenés, illat, szín, ízek, állag, összbenyomás.
Zsűri elnöke Móringer Lajos mesterszakács mandolin játékával színesítette a nap hangulatát.
Zsűri tagjai: Földesi Józsefné élelmezésvezető és Medveczki Erzsébet.
Fődíjak: üstház bográccsal, parti grillsütő szett, grillsütő szett.
Minden nevező az elismerő oklevél mellé 1 palack minőségi bort kapott a Bartos Pince jóvoltából.
Nyertesek:
I- Micsurinok / Fűszeres zöldparadicsom kukoricás bundában
II- Zsír-Király / Grillezett paradicsom csülökkel töltve, bacon karikában
III- Csiperke / Húsgombóc gombás-paradicsomos mártásban
Minden résztvevőnek köszönjük a megtisztelő jelenlétét, 2017-ben újra versenyzünk!
2016- évi főzőverseny támogatói:
Assist-Trend Kft.
Hullám Vendéglő / Bartos Kálmán
Calmit Hungária Kft. / Schmidt Kovács Béla
Gerenday Közösségi Ház
Sofidel Hungary Kft.
GER-NOR Kft. Mélykuti Tibor
Lábatlani Vasbetonipari Zrt. / Galler Károly
Vágóhíd és Húsüzem Kft. / Mészáros Ferenc
Molnár Zoltán
Reményi Károly
Nyergesi Attila
Primusz Péter
Rezes Bt. Rézműves István
Silocem Kft. / Teller Péter
Ultra Polimers Kft. / Rácz István
Bartos Kálmán szervező